Műfű lerakási útmutató beton felületre

Műfű lerakásához szükséges eszközök:

  • Műfű
  • Vágóeszköz (szönyegvágó vagy univerzális vágó kés)
  • Homok vagy zúzott kő
  • Geotextília
  • Ragasztó
  • Simító spatula a ragasztó felviteléhez
  • Szegélynek fém fa vagy műanyag

 

Első lépés: Beton alap megtisztítása

A beton felületet alaposan tisztítsuk meg. Nagyon figyeljünk arra hogy a műfűvet száraz területre terítsük le.

Második lépés: Műfű szőnyeg lefektetése

Egy félreeső helyen terítse ki a műfüvet, várjon 1-2 órát amíg visszanyeri az eredeti formáját. Először feszítse ki a műfű csíkot aztán fektesse le a megtisztított, száraz beton alapra. Amennyiben több műfű csíkra van szükség a befedni kívánt területre mindig egyesével terítse le a műfűvet és ügyeljen a megfelelő szálirányra. A műfű csíkok széleit szorosan egymás mellé fektesse le.

Harmadik lépés: A műfű szőnyeg méretre szabása

Vágóeszközzel (szönyeg vagy univerzális vágó kés) vágja a gondosan kimért területre a műfű szőnyeg csíkokat. Fontos, hogy a műfű szőnyeg hátoldalán végezze el a vágást a műfű szálak befűzése mentén. Ha hosszabb területen kell a szegélyhez igazítani akkor érdemes kisebb távokat levágni és ellenőrizni hogy megfelelően illeszkedik-e a szegélyhez.

Negyedik lépés: Műfű csíkok rögzítése az alaphoz

Húzza le az alapról a kiterített műfű szőnyeget és kenje be az alapot műfű ragasztóval. A szegélyek mentén végig kenje le a ragasztót a többi részen elég pontszerűen (50 cm-enként). A ragasztóval lekent felületre terítse le a műfűvet, gondosan igazítsa el úgy, hogy mindenhol illeszkedve feszesen feküdjön az alapra. Az egymással érintkező csíkok széleit hajtsa vissza, a két tekercs találkozása alatt kenje be a megfelelő mennyiságű műfű ragasztóval majd hajtsa vissza a széleket és finoman nyomja le a lábával a leragasztott felületet.

Ötödik lépés: Homokszórás

Miután leragasztotta a műfűvet és simán fekszik a szőnyeg és betartotta a ragasztó gyártója által előírt száradási időt, szórjon kvarchomokot a felületére. A homokszemcsék stabilizálják a szőnyeget és alátámasztják a műfű szálakat. Oszlassa szét a homokot egy műanyag sörtéjű partvis vagy kefe használatával. Ezt a műveletet addig folytassa míg az összes homok eltűnik a felületről. A homok eloszlatását követően a kiváló végeredmény érdekében az utolsó seprést végezze el a száliránnyal ellentétesen.

Elvisszük a wellnessezés élményét az Ön otthonába

-- Wellis bemutatóterem Veresegyházon --

Az árak árazás alatt… a visszaigazoláson szereplő árak érvényesek!